Collectedoel Augustus 2022

Verlopen

In de hele maand Augustus collecteren wij voor Unie Zendingscommissie.

De Unie Zendingscommissie heeft drie hoofdactiviteiten:

• Binnen de Unie zijn er vanuit gemeenten zo’n 80 mensen uitgezonden om op allerlei manieren te dienen in Gods koninkrijk. Sommigen doen dat over de grens, anderen binnen Nederland; soms is het betaald werk, maar in de meeste gevallen is men afhankelijk van giften; vaak gaat men met een zendingsorganisatie, soms zonder. Deze mensen vormen een brug naar andere culturen en zijn voor onze Nederlandse gemeenten een raam naar de wereld. De uitzending van mensen zien we als een belangrijk onderdeel van het brede begrip ‘zending’.
    Bij een uitzending komt veel kijken; zowel voor een zendingswerker zelf, als ook voor een aantal betrokkenen. Op deze website helpen we je, met een aantal tips en ideeën, een richting te vinden om van een uitzending ook een succes te maken.
  • Elk jaar worden er een aantal projecten uitgekozen die u kunt ondersteunen, individueel en als gemeente. Het betreft goede projecten die vanuit onze partners worden aangedragen, of, zoals hieronder bij Rotterdam, uit ons midden zelf komen. U kunt hier meer informatie vinden over de verschillende projecten.
  • Bij het uitzenden van zendelingen komen allerlei zaken kijken: roeping, missie, financiën, een thuisfrontcommissie, de steun van de gemeente, enz. Hoewel de Unie zelf geen zendelingen meer uitzendt, wil ze wel plaatselijke gemeentes ondersteunen, met name door advies en het leggen van verbindingen.

Meer kun je lezen op de website van deUnie van Baptistengemeenten Nederland

Doneren kan in de collectezak tijdens de samenkomst, maar ook via een QR code onderaan deze pagina.