Logo Baptistengemeente De Dorsvloer
Open bijbel

Delen

De Hartelborgt

Rijks justitiële jeugdinrichting “ de Hartelborgt” is de naam van de jeugdgevangenis in Spijkenisse voor jongens van 12 tot en met 24 jaar. Projectgroep De Hartelborgt is een project van Vrede voor de Stad waarbij vrijwilligers gedetineerde jongeren bezoeken.

Doel van dit project

Het doel van dit project is een vertrouwensband opbouwen met de jongens. Veel jongens zijn teleurgesteld in relaties. Ze vinden het ook moeilijk om sociale contacten te onderhouden. De vrijwilligers laten de jongens zien, dat de samenleving ze beslist niet vergeten is, dat er mensen zijn die zonder tegenprestatie naar ze omzien. 

Inhoud project

De vrijwilligers bezoeken de jongens iedere tweede woensdag van de maand van 19.00 tot 20.30 uur. Met teams twee vrijwilligers wordt een leefgroep bezocht. Een leefgroep bestaat meestal uit tien tot twaalf jongens. De vrijwilligers doen die avond een spelletje met de jongens of maken gewoon een praatje. De ervaringen zijn meestal positief en de meeste jongens vinden het ook erg leuk en bijzonder dat vrijwilligers hen komen bezoeken.

Incidenteel kunnen de vrijwilligers ook andere activiteiten verrichten zoals ondersteunen bij cursussen.

Contact

Samenkomst

Zondag 10:00 uur - 11:30 uur

kinderopvang aanwezig

Locatie

Social Media